Vypečené Vánoce na faře

Tradiční příprava vánočního pečiva ve spolupráci se spolkem přátel Rychmburku

V obci Předhradí, ve spolupráci se Spolkem přátel Rychmburku, se uskutečnila skvělá a zároveň uklidňující událost nazvaná „Vypečené Vánoce na faře“. Během několika dnů se zde nesla vůně Vánoc a zároveň byla možnost si vyzkoušet tradiční pečení vánočního cukroví, a to přímo v kachlovém sporáku.

Průběh akce byl rozdělen do několika dnů plných vánočních aktivit a tradičního pečení. Dne 3. prosince se podařilo pečení perníčků, 10. prosince pak rohlíčků a lineckého, následovala beseda a výroba vrkoče s výtvarnicí Kamilou Skopovou dne 16. prosince a 17. prosince se konalo pletení a pečení vánočky. Akce byla otevřena od 14:00 do 17:00 na faře v Předhradí.

Pro děti bylo připraveno vánoční luštění, které je provedlo farou tam i nazpátek, a tak přineslo do vánočně vyzdobených prostorů další rozměr zábavy a napětí.

Tato událost nejen nabídla možnost naučit se tradiční dovednosti pečení vánočního cukroví, ale také vytvořila prostor pro setkání komunity, sdílení radosti z vánočního období a vytvoření přátelské atmosféry.

Vypečené Vánoce na faře v obci Předhradí se staly příležitostí pro rodiny, jednotlivce i přátele vychutnat si tradiční vánoční činnosti, podělit se o dovednosti a radost z přípravy vánočního pečiva a zároveň prožít společně radostné předvánoční chvíle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *