Po Žulovce do Vrbatova Kostelce a zpět do Skutče

Skuteč, malebné město v Pardubickém kraji, skýtá mnoho krás a překvapení pro milovníky přírody a dobrodružství. Jedním z nejzajímavějších turistických cílů v okolí je Žulová Stezka, která láká svou unikátní atmosférou a krásnými výhledy.

Tato malebná stezka, která se vine okolo města Skuteč, nabízí návštěvníkům jedinečnou možnost prozkoumat okolní přírodu a krajinnou krásu. Jedná se o trasu vhodnou pro turisty všech věkových kategorií, od rodin s dětmi po zkušené pěší nadšence.

Žulová Stezka vyniká svou bohatou geologickou historií a zajímavými útvary z žuly, které nabízejí pohled do minulosti této oblasti. Turisté zde mohou obdivovat impozantní skalní útvary, skalní věže a jeskyně, které dotvářejí jedinečný ráz tohoto místa.

Pro milovníky aktivního odpočinku je Žulová Stezka ideálním místem pro pěší túry, cyklistiku a běhání. Trasa nabízí široké možnosti prozkoumání okolního přírodního prostředí a nabízí nezapomenutelné zážitky každému návštěvníkovi.

Navštivte Žulovou Stezku a objevte krásy přírody a klidu, které tato oblast nabízí. Buďte součástí dobrodružství a objevte jedinečnou atmosféru tohoto malebného koutu v okolí Skutče.

Ze Žulové stezky už to pak není daleko do Vrbatova Kostelce, kde se můžete podívat na řeku Žejbro a projít se jedním z malebných údolí v okolí této vesničky. Já jsem nakonec po kousku modré turistické stezky odbočil na kopec po své pravé straně a po zelené barvě se vydal zpět do Skutče přes Skutíčko. Poku by jste pokračovali dál po NS Chrastecka, dojdete až na Podskalu. Kde je také velmi hezká cesta s mnoha překvapeními.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *