Míčový sedmiboj, který spojuje sportovce z celé republiky

Každý rok se ve Skutči koná jedinečná sportovní událost nazvaná Skutečská sedmička. Tato akce, organizovaná TTC Skuteč, nabízí soutěžícím možnost zúčastnit se míčového sedmiboje dvojic, který zahrnuje sedm různých sportů: tenis, nohejbal, volejbal, stolní tenis, kopaná, házená a basketbal.

Letošní 21. ročník proběhl v sobotu 8. června 2024 a byl opět velkým úspěchem. Sportovci se sešli v areálu městských sportovišť, kde na ně čekalo nejen skvělé sportovní zázemí, ale i bohaté občerstvení. Startovné činilo 500 Kč za hráče, což je více než přijatelná cena za takto bohatý program.

Je důležité zmínit, že Skutečská sedmička není jen záležitostí mužů. Každoročně se zde utkávají i smíšené týmy, což jen potvrzuje rozmanitost a otevřenost této akce. Výsledky ženských soutěžících jsou často parádní a přinášejí do soutěže další rozměr.

Program akce byl pečlivě naplánován. Od 7:30 do 8:00 probíhala prezentace závodníků, a před devátou hodinou následoval společný nástup a focení všech zúčastněných. Startovní listina obsahovala celkem 35 dvojic z různých koutů republiky, což ukazuje na velký zájem o tuto sportovní událost. Počasí po celý den vyšlo krásné slunečné a jako první disciplínou vše odstartoval basketbal.

Soutěže se hrály vyřazovacím systémem a dosažené umístění v jednotlivých disciplínách bylo bodově hodnoceno. Pro první tři dvojice byly připraveny lákavé odměny, včetně putovního poháru pro vítěznou dvojici. Tento rok byla ale odměněna každá soutěžní dvojice od patnáctého místa výše, což jistě potěšilo ostatní účastníky.

Skutečská sedmička ukazuje, že sport dokáže spojovat lidi a přinášet jim radost i hořkost z porážky. Ale hlavně obohatí všechny o nové sportovní zážitky a přátelé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *